+48 514 956 266 pracownia@stanios.pl

ZDEJMOWANIE MIARY

Podczas zdejmowania miar stóp bardzo ważną kwestią jest odpowiednia postawa. Należy stanąć w naturalnym lekkim rozkroku, rozkładając cały ciężar ciała równomiernie na obie nogi.

Stopa powinna być postawiona po przekątnej kartki A4, a następnie osoba która będzie pomagała w zdjęciu miary powinna obrysować stopę cienkim długopisem trzymanym pod kątem prostym.

Dodatkowo proszę pod kontem 45 stopni od wewnętrznej strony stopy poprowadzić linie po łuku , tzw. taliowanie stopy .

Wszystkie miejsca w których będzie mierzona stopa należy zaznaczyć na obrysie stopy.

Proszę zmierzyć długość stopy i ją zaznaczyć. (1)
Następnie proszę lekko unieść palce do góry jednocześnie pozostawiając piętę w tym samym miejscu.
Miara obwodu palców powinna być zdejmowana na środku wystającej kości dużego palca i końca małego palca.   (2)

Dodatkowa miara palców zdejmowana jest również na środku kości dużego palca oraz paznokcia małego palca .  (3)
Miara obwodu śródstopia jest zdejmowana w mniej więcej połowie długości stopy.  (4)
Miara obwodu podbicia około trzech centymetrów dalej.  (5)
Miara obwodu kostki jest zdejmowana po skosie stopy przez staw skokowy . (6)
Miara obwody kostki jest mierzona tuż ponad kostką.  (7)
Proszę o podanie swojego numeru buta oraz standardu : EUR, US, UK, JP/CN

Istotne wskazówki:

Mierz stopę na stojąco

Miarę zdejmujemy w drugiej połowie dnia

W celu zachowania rzeczywistych wymiarów,pamiętaj żeby mieć na stopie cienką skarpetę

Z

Poinformuj nas o nietypowych cechach swoich stóp

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną. Źródło: wikipedia.org Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij okno